Menu

Reiki

per 1 januari 2020 worden de prijzen verhoogd en betaal je voor een inwijding 125 euro*

Wat is Reiki?

Reiki is een healing  methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

De Reiki energie is ‘intelligent’ en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het niveau van de ‘Reiki-gever’ en de ontvankelijkheid van de ontvanger. De ontvanger kan in principe de energie weigeren, al zal dat slechts sporadisch gebeuren.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.

Hoe kan je het leren?

Reiki is door iedereen te leren, zelfs door kinderen, je kunt het leren bij een Reiki master of Reiki leraar (m/v) die je inwijdt in Reiki en je leert hoe je jezelf en anderen Reiki kunt geven. Al zou ik zelf geen kinderen inwijden onder de 18. Dit om ze kind te laten zijn.

Bij een volwassen leeftijd kunnen ze zelf beslissen of ze Reiki willen leren.

Wat is een inwijding

Een inwijding is een ritueel dat uitgevoerd wordt door de Reiki Master om je Reiki kanaal open te maken. Tijdens dit ritueel worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is altijd voor de rest van je leven, als je eenmaal Reiki bezit zal het niet meer verdwijnen. Het kan alleen maar “minder” worden als je het zelden gebruikt, maar verdwijnen zal het nooit!

Reiki 1

Bij de inwijding van Reiki 1 wordt het kanaal waardoor Reiki stroomt geopend. Dit kanaal zal dan ook de rest van je leven open blijven. Met de eerste graad kun je al jezelf helen, maar je kunt ook andere Reiki geven. Mijn advies zal altijd zijn, doe eerst ervaring op met jezelf en als je er klaar voor bent kun je ook andere helpen. Bij Reiki 1 krijg je vier inwijdingen:

De emotionele

De fysieke

De spirituele

De mentale

Wat leer je na de inwijding?

Reiki 2

Bij de inwijding van Reiki 2 wordt de kracht van Reiki vergroot en de hoeveelheid energie die door je handen stroomt wordt vergroot. Reiki 2 werkt sterk door op het mentale niveau. Reiki 2 doe je echt voor jezelf, voor je persoonlijke ontwikkeling. Je voelt zelf aan wanneer je er klaar voor bent om Reiki 2 te gaan doen. Reiki 2 maakt het ook mogelijk om Reiki te geven op afstand, tevens kun je nu ook Reiki geven aan gebeurtenissen uit het heden en verleden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zenuwen voor examens / presentaties en gevoelens over bepaalde gebeurtenissen.

Reiki 3A

Bij de inwijding van Reiki 3A wordt de kracht van Reiki vergroot. Verder gebeurt hier niks. Reiki 3A, is voor degene die wel de kracht van van Reiki wil hebben als een Reiki Master, maar niet de mogelijkheid om andere in te wijden.

Reiki 3B

Bij de inwijding van Reiki 3B wordt de kracht van Reiki wederom vergroot, tevens kun nu ook anderen inwijden in de 4 Reiki niveaus. Je krijgt tijdens de inwijding toegang tot het “Matersymbool”. Je bent dan Reiki master!

Wat krijg je na een inwijding?

Als je door mij bent ingewijd krijg je een cursus boekje van de Reiki graad, waar heel veel informatie over Reiki in staat.

Gedurende het proces begeleid ik je,

De Reiki inwijdingen kunnen of op afstand of bij je thuis gebeuren. Of in mijn praktijk de helende cirkel- Drachten

Per Reiki inwijding  75 euro plus cursus boekje en certificaat

 

bernaschriever@live.nl

0640048134

De Reiki Leefregels

Een belangrijk onderdeel van het Reiki systeem zijn de leefregels. Dit zijn de leefregels waarna je moet leven:

  • Alleen vandaag, maak ik me geen zorgen.
  • Alleen vandaag, maak ik me niet boos.
  • Alleen vandaag, wil ik mijn leven eerlijk verdienen.
  • Alleen vandaag, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb.
  • Alleen vandaag, ben ik vriendelijk voor alles dat leeft.