Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een healing  methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

De Reiki energie is ‘intelligent’ en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het niveau van de ‘Reiki-gever’ en de ontvankelijkheid van de ontvanger. De ontvanger kan in principe de energie weigeren, al zal dat slechts sporadisch gebeuren.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.

Hoe kan je het leren?

Reiki is door iedereen te leren, zelfs door kinderen, je kunt het leren bij een Reiki master of Reiki leraar (m/v) die je inwijdt in Reiki en je leert hoe je jezelf en anderen Reiki kunt geven. Al zou ik zelf geen kinderen inwijden onder de 18. Dit om ze kind te laten zijn.

Bij een volwassen leeftijd kunnen ze zelf beslissen of ze Reiki willen leren.

Wat is een inwijding

Een inwijding is een ritueel dat uitgevoerd wordt door de Reiki Master om je Reiki kanaal open te maken. Tijdens dit ritueel worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is altijd voor de rest van je leven, als je eenmaal Reiki bezit zal het niet meer verdwijnen. Het kan alleen maar “minder” worden als je het zelden gebruikt, maar verdwijnen zal het nooit!

Wat krijg je na een inwijding?

Als je door mij bent ingewijd krijg je een cursus boekje van de Reiki graad, waar heel veel informatie over Reiki in staat.

Gedurende het proces begeleid ik je,

De Reiki inwijdingen kunnen of op afstand of bij je thuis gebeuren. Of in mijn praktijk te Drachten

Per Reiki inwijding  €125,00 plus cursus boekje en certificaat

De Reiki Leefregels

Een belangrijk onderdeel van het Reiki systeem zijn de leefregels. Dit zijn de leefregels waarna je moet leven:

  • Alleen vandaag, maak ik me geen zorgen.
  • Alleen vandaag, maak ik me niet boos.
  • Alleen vandaag, wil ik mijn leven eerlijk verdienen.
  • Alleen vandaag, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb.
  • Alleen vandaag, ben ik vriendelijk voor alles dat leeft.